Encontré esta receta en youtube en el canal de kin community, es deliciosa y fácil de prepar así que es una muy buena opción! Estas tortitas de elote saben algo dulces por el elote amarillo, pero tu puedes ponerle los vegetales que prefieras como calabacita o champiñones.
I found this recipe in youtube on the kin community channel , it is delicious and easy to prepare so it's great! This corn fritters taste kind of sweet because os the corn but you can add the vegetables you prefer like zucchini or mushrooms.
Aquí te dejo los ingredientes y el proceso:
Here are the ingredientes and the process:
para preparar 15 tortitas
3 huevos
sal al gusto
pimienta al gusto
3 tz de elote
1/2 tz de pimiento rojo picado
1/2 tz de cebolleta verde picada
1/2 tz de cliantro picado
1/2 tz de harina
aceite de freír
En una cazuela bate los huevos, sal y pimienta. Agrega el elote, morrón, cebolla, y cilantro y mezcla bien. Agrega la harina y mezcla para que se incorpore.
Calienta bien un sartén y pon la mezcla con un cucharón grande para formar las tortitas, se cocinan aproximadamente por 3 minutos de cada lado.
makes about 15 fritters
3 eggs - beaten
salt, to taste
fresh ground pepper, to taste
3 cups or corn
1/2 c. red pepper - diced
1/2 c. green onion - white and green parts chopped
1/2 c. cilantro - chopped
1/2 c. flour
canola oil
In a large bowl, combine beaten eggs, salt and pepper. Whisk to combine. Add the corn, red pepper, green onion, and cilantro to the egg mixture. Stir until combined. Add flour, stirring until all flour is incorporated into the egg and veggie mixture.
Heat enough oil to coat the bottom of a heavy skillet over medium heat. Add heaping tablespoons of corn batter to the skillet. Cook fritters approximately 3 minutes per side or until golden brown and crisp. Remove and drain on a sheet pan lined with paper towels.
Aguacates
jugo de limón
sal y pimienta al gusto
hojuelas de chile seco
Corta cada aguacate por la mitad y haz unos cortes en diagonal y cruzados con cuidado de no cortar la cascara, mezcla el aguacate estarás usando la cascara como pequeñas cazuelitas
Pon algo de jugo de limón, sal, pimienta y hojuelas de chile seco.
Avocados
lime - quartered
kosher salt
fresh ground pepper
chili flakes
kosher salt
fresh ground pepper
chili flakes
Take each avocado half and make crosshatch cuts across the flesh a paring knife (without cutting the skin.) Gently scrape the flesh from the skin with a fork and mix. Use the skin as a little bowl for the smashed up avocado
Top each avocado with a squeeze of lime, a little salt & pepper, and chili flakes
Y ahí la tienes una receta completa, fácil y deliciosa!
And there you have ir a complete easy and delicious recipe!
XOXO
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